Logopedische praktijk Bremer is in 2005 opgericht door Reinier Bremer (praktijkeigenaar). Logopedische praktijk Bremer is gestart als een praktijk gespecialiseerd in het behandelen van volwassenen cliënten met logopedische problemen als gevolg van Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Vanaf januari 2016 heeft Reinier Logopedie & Communicatie Borger overgenomen waar voornamelijk kinderen werden behandeld. Door deze overname is Logopedische praktijk Bremer nu een allround praktijk met meerdere specialisaties.
Sinds 2016 is Logopedische praktijk Bremer te vinden in het Gezondheidscentrum Borger-Odoorn en sinds 2020 binnen Gezondheidscentrum Gieten. Vanaf maart 2022 is Logopedische praktijk Bremer ook onderdeel van het Gezondheidscentrum te Schoonoord.
De logopedische begeleiding voor volwassen cliënten vindt vrijwel altijd aan huis plaats. Als centrale plaats voor de werkzaamheden, is gekozen voor Borger. Het bereik van de praktijk is daarom principieel gesteld op een grens van 30 km rondom Borger. Uitzonderingen komen echter voor.
Samenwerkingsverbanden
Logopedische praktijk Bremer werkt samen met de benodigde zorgverleners rondom de cliënten, er zijn in het bijzonder nauwe samenwerkingsverbanden met de omliggende ziekenhuizen. Evenals ’t Derkshoes te Westerbork, Zorggroep Drenthe en ‘s Heerenloo. Voor communicatiehulpmiddelen werken wij samen met o.a. rdgKompange. Dit houdt in dat er met deze samenwerkingspartners regelmatig overleg plaatsvindt en er afspraken zijn over het (door)verwijzen van cliënten. Tevens zijn er contacten met het Advies- en informatieteam Hersenletsel. De contacten worden onderhouden door Reinier Bremer.
Participatie / Netwerk
Alle werknemers binnen Logopedische praktijk Bremer zijn lid van de beroepsvereniging Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie (NVLF). Daarnaast zijn zij geregistreerd bij het Kwaliteitsregister Paramedici. En tevens te vinden in het AGB-register.
Reinier Bremer, Erwin Horstman en Nikki Dollé staan tevens geregistreerd in het Register Afasie.
Alle werknemers nemen deel aan een kwaliteitskring, Reinier Bremer is lid van de verpleeghuis- en ziekenhuislogopedisten kring binnen Drenthe. Annette Hulscher is lid van kwaliteitskring Noord- en West Drenthe te Assen. Erwin Horstman en Nikki Dollé zijn lid van de afasie kring Zuid- Oost Groningen te Groningen.
Logopedische Praktijk Bremer is betrokken bij de noordelijke CVA ketenzorg, het Huntington netwerk, het Alzheimer café en sinds 2012 aangesloten bij ParkinsonNet.
Doelgroepen
Voorkomende doelgroepen bij volwassenen zijn:
- CVA
- Hersentumor(en)
- Hoofd-hals oncologie
- Slikklachten
- Speekselverlies
- Stemklachten
- Totale larynx extirpatie (TLE)
- Tracheacanule
- Zenuwziekte, zoals:
- Spinocerebellaire Ataxie
- Ziekte van Parkinson
- Huntington
- Amyotrofe Lateraal Sclerose
- Multiple Sclerose
Voorkomende doelgroepen bij kinderen zijn:
- Afwijkende mondgewoonten
- Dyslexie
- Eet- en drinkproblemen
- Ontwikkelingsachterstand
- Slikstoornissen
- Spraakproblematiek, waaronder:
- vertraagde spraakontwikkeling
- verbale ontwikkelingsdyspraxie
- interdentale spraak
- Stem
- Syndroom van Down
- Taalontwikkelingsstoornissen
Voor meer informatie over de doelgroepen kunt u bij de specialisaties kijken.